Back to Question Center
0

Semalt: A Scrape webadat tippjei - Ne hagyd ki!

1 answers:

Ha nem tudja megkapni az interneten szükséges adatokat, akkor a más módszerek, amiket használhat a szükséges problémák megszerzéséhez. Például az adatokat webalapú API-kból, különböző PDF-fájlokból, vagy akár szitanyomó webhelyekről nyerhetik ki. Az adatok PDF-ből való kivonása kihívást jelentő feladat, mivel a PDF általában nem tartalmazza a szükséges információkat. Másrészről, a képernyő lekicsinyítésének folyamata során a kibontott tartalom kóddal vagy kaparás segédprogrammal van felépítve. A webes adat törlése nehéz feladat lehet, de ha valaki elképzelné, hogy mit kell tenni, akkor könnyűvé válik.

Gépi adatok olvashatók

A webes kaparás egyik fő célja a gép által olvasható adatok elérése. Ezeket az adatokat számítógéppel készítik feldolgozásra, és néhány formázási példájuk tartalmaz XML, CSV, Excel fájlokat és Json. A gép által olvasható adatok egyike a különböző módszereknek, amelyekkel a webadatok lekaparhatók, mivel ez egy egyszerű módszer, és nem igényel magas szintű technikát annak kezelésére.

A weboldalak burkolása

A weboldalak letapogatása az információk leggyakrabban használt módszere. Vannak esetek, amikor a webhelyek nem működnek megfelelően.

Bár a webragasztás a legelőnyösebb, számos tényező okozza a bonyolultabb lehúzást. Némelyikük olyan HTML-kódot tartalmaz, amely rosszul formázott és tömeges hozzáférést blokkol. A jogi akadályok szintén problémát jelenthetnek a webes adatok kezelésében, mivel vannak olyanok, akik figyelmen kívül hagyják az engedélyek használatát. Egyes országokban ez szabotázsnak számít. Az információk lekaparolásához vagy kitermeléséhez segítõ eszközök közé tartoznak a webszolgáltatások és egyes böngészõbővítmények a használt böngészõeszköztõl függõen. A webadatok tördelése Python-ban vagy akár PHP-ben is megtalálható. Bár a folyamat sok készséget igényel, könnyű lehet, ha a helyes weboldalt használjuk Source .

December 7, 2017