Back to Question Center
0

Semalt: Mi a tartalom a kaparás? 4 olyan webes tartalom típus, amelyet a neten kapartak le

1 answers:

A tartalom lekaparása a weboldal tartalmának manuális vagy sokféle módon történő megkettőzése. szerszámok. A legtöbb webmester és blogger védi tartalmát szerzői jogi törvények szerint, és az ellopott információkat eredeti formájában súlyos bűncselekménynek nyilvánítja!

Sajnos a webes tartalmakat leginkább megkérdőjelezhető és illegális célokra kapják, például ipari kémkedés, plagizálás és adatlopás. A tartalom lekaparításának törvényes és hiteles célja azonban az adatbevitel, a tartalomkezelés, az adatátvitel, a versenyképességi hírszerzés, a hírmondáskezelés vagy az üzleti elemzés.

Négy különböző típusú tartalom, amelyet interneten lekapartanak:

Egyes webmesterek és bloggerek jó hírű webhelyeket és blogokat használnak, tekintetbe véve, hogy webhelyeik oldalainak számának növelése jó a keresési motor rangsorolás. Valójában minden tartalom hajlamos a kaparásra, de az alábbiakban négy fő típusú lekicsinyelt tartalom szerepel.

1. Digitális kiadók és könyvtárak:

A digitális kiadókat és az online könyvtárakat gyakran a programozók és a fejlesztők célozzák meg, akiknek célja,. Ordít. com egy ilyen példa. Ez a multinacionális internetszolgáltató és az online könyvtár óriási sikereket ért el az elmúlt hónapokban. A webhelyen sok tartalom van lekaparva, és a spammerek mindig keresik a módját,. Hasonlóképpen Manta a híres weboldal, ahol több mint 20 millió márka regisztrált magának marketing célokra. Sajnálatos módon a tartalom nagy részét lekaparják, és nagy számú botot használnak erre a célra.

2. Ingatlan:

Néhány évvel ezelőtt az ingatlanügynökségeket megtámadták a tartalom-lehúzó, és a megtérülés költsége több mint 10 millió dollárt.

3. Utazás:

Úgy tűnik, hogy szinte az összes utazási portál tartalmát törölték. Ezek a vállalatok nem csak tájékoztatást nyújtanak a világ legjobb célállomásairól, hanem utazási szolgáltatásokat nyújtanak ügyfeleiknek. Az utazási oldalak könnyű célpontot jelentenek a tartalomszedők számára. Néhány vezető online ügynökség, amely veszélyben van Kayak, TripAdvisor, Priceline, Trivago, Expedia, és Hipmunk. Építettek több milliárd dolláros meta-kereső vállalkozásokat, és tartalmukat gyakran lekicsinylik és újrahasznosítják a kis méretű weboldalakra és blogokra.

4. E-kereskedelem:

Igaz, hogy az e-kereskedelmi webhely tartalmát nem lehet könnyedén lekaparni, de az olyan weboldalakat, mint az eBay és az Amazon, még mindig lekicsinyelik az árazási és termelési leírásokhoz Source .

December 22, 2017