Back to Question Center
0

A Semalt szakértője: Wiki szerkesztés

1 answers:

A Wikipedia egy enciklopédia weboldal, amelynek világméretű sikere több mint 3,3 millió angol cikk. A wiki lehetővé teszi az internet felhasználók számára, hogy észrevételeiket közvetlenül a cenzúra bármely formája nélkül tegyék közzé. Tény, hogy bárki szerkesztheti egyidejűleg több mint egymilliárd felhasználó hozzáférését. Sokan kíváncsiak lesznek, hogy a Wiki-n megjelenő információk jogosak-e. Meglepő módon sokan hajlandók hiteles információkat közzétenni a Wikipédiában. A Wikipedia messze a világ egyik legjobb enciklopédia online formája.

Julia Vashneva, a Senior Ügyfél Menedzser vezetője megállapítja, hogy az e-kereskedelmi weboldalak és egy másik online indítás előnyös lehet a wiki megjelenésében. Először is a hitelesség és a legitimitás jele. Ráadásul az embereknek megvan a joguk a Wikipédiában szereplő bármely információ megjegyzésére vagy bírálatára. Különböző tudósok a Wiki közösségi hálózatépítésen alapuló tanulmányokat fejlesztettek ki. Különböző emberek különféle okokból használhatják márkáikat különböző szinteken. Az alábbiakban néhány tipp segít abban, hogy a weboldal belépjen a Wikipedia keresési adatbázisba:

Regisztráljon egy számlát. Mint a legtöbb weboldal, feltétlenül regisztrálnia kell egy számlát a webhelyén. A fiók lehetővé teszi a felhasználó számára különböző előnyöket, például anonimitást és személyes biztonságot. Bármelyik résszel a tartalom megjelenik, számos előnye van annak, hogy a számítógépes biztonságra névtelen felhasználónevet kap.

Ismerje meg az öt pillért. A wikiben öt alapelven kell alapulnia, amelyeknek a felhasználóknak sikerülniük kell..Ezek a pillérek kötelezően betartják a webhely minden felhasználóját. Az emberek nem használhatják a Wikipédiát a személyes szükségleteik, valamint az önző ideológiák és elméletek közvetítésére. Ez az oka annak, hogy a releváns források feltüntetése nélkülözhetetlen a Wikipédiában.

Ügyeljen az üzenetére. Ahhoz, hogy sikeres legyen a wikiben, merész üzenetre és felelősségérzetre van szükség. Több ezer új wiki felhasználó van. A Wikipédiában a márkának mérvadónak kell lennie a célgazdaságban.

Ismerd meg a közönségedet. A célcímre irányított tartalom közzététele elengedhetetlen. A megjelenés is fontos, különösen akkor, ha egy márka csak a megfelelő közönséget vonhatja be az átfogó folyamat működéséhez. Főleg a közönség több látogatót hoz a valódi domainhez, amelynek linkje a wikiben található.

Ne plagiarizáljon. Legyen eredeti a tartalomban és a márkaépítésben. A felhasználói fiókok létrehozásának célja annak biztosítása, hogy a szerzői jogi problémák ne befolyásolják a webhelyek teljesítésének módját.

Győződjön meg róla, hogy citációkat használ . Mivel a tartalom más kiadványokra utal, a relevancia, valamint a magas felhasználói részvétel az adott rést illetően .

Kerüld el az önmegtartóztatást. A Wikipédia nem platform a személyes vagy informális környezetben való közzétételre. A wiki lehetőséget nyújt egy modern elektronikus Wikipédia rendszer használatára.

Következtetés

A wiki lényeges áttörést jelenthet az online indításhoz. Ennek eredményeképpen segítheti az embereket a közönség megszerzésében, a jelenlegi elérhetőségükön túl. A wiki a tudásmegosztás formájában tevékenykedhet az online ügyfelek számára. Újszülöttek számára a Wikipédia segítséget nyerhet az elemek jelenlétében Source .

November 29, 2017