Back to Question Center
0

Hogyan optimalizálható az ALT attribútumok - Semalt tippek

1 answers:

Egyes webmesterek bezárják a képeket a robots.txt deklarálással, míg a többiek nem írják alá termékeik és szolgáltatásaik képét az ALT attribútumokkal. A webmesterek egy másik csoportja nem informatív ALT-attribútumot használ, például szabványos kulcsszavakat és kifejezéseket, vagy a "kép" szót az Alt szövegben. Webmesterként megfelelő Alt attribútumokat kell használnia.

Frank Abagnale, a Ügyfél sikertelensége elmondja, hogy a képek keresésekor néhány képet láthat a Google keresési eredményei között. De ez csak akkor lehetséges, ha optimalizáltuk a fényképeit a SEO számára. Ha valaki konkrét szavakra vagy kifejezésekre keres, akkor a webhelyére irányul.

Állítsa a képeket az első oldal eredményére:

Az első dolog, amit emlékezned kell, hogyan kell elmondani a Googlenak, a Bingnek és a Yahoo-nak a kép természetét. Az alt attribútumok az XHTML és a HTML dokumentumokban használatosak alt szöveg (alternatív szöveg) meghatározására, amely akkor jelenik meg, ha az elemeket, amelyekre alkalmazzák, nem hozhatók létre.

Az alábbi példákból nézzük meg, hogyan készítsük el a kép alt attribútumát:

  • "1. kép" - ez egy haszontalan lehetőség, és nem leíró. A hasznos és informatív szöveg hiánya az indexált képek esetében rossz.
  • "Egy tizenéves fiú halászik" - ez egy jó leírás a képedért, de ez nem megfelelő a kereskedelmi weboldalakon.

Hogyan készítsünk tökéletes alt attribútumokat az Ön képeihez?

Íme az öt alapelv a megfelelő alt attribútumok megírásához:

1. A képének gyors és hasznos leírása:

Ha a fotó leírása nem egyezik meg a tartalmával, akkor a kép soha nem kap egyetlen kattintást sem a keresésből..Szerencsére a WordPress és más tartalomkezelő rendszerek automatikusan létrehozzák az alt attribútumokat. Mindig ellenőrizze ezt a szakaszt, mielőtt közzétenné a képet a weboldalon.

2. Az alt attribútumok teljes hossza:

Az alt attribútum teljes hosszúsága három-négy, de legfeljebb 200 karakter hosszú lehet. Ha kevesebb mint három szót használsz, akkor nehéz lesz leírni a képet. Ami a felső határt illeti, a Google, a Bing és a Yahoo az alt attribútumok első 255 karakterét veszi figyelembe a képek felismerésére.

3. Használja az elsődleges kulcsszót a kép alt attribútumában:

A fejléceknek (H1, H2, H3, H4 és H5) és a címcímkékhez hasonlóan az elsődleges kulcsszót a kép alt attribútumában kell használni. Más szóval azt mondhatjuk, hogy az alt attribútumnak értékes információkat kell tartalmaznia, ami megkönnyíti a tartalom népszerűsítését.

4. Ne spam:

A spamelt és túlzottan optimalizált alt attribútumok miatt a Yahoo, a Bing és a Google szankciókat szab ki. Szóval be kell illeszteni a megfelelő kulcsszavakat vagy kifejezéseket az alt attribútumba, és korlátozni a számukat háromról ötre. Nem szükséges olyan szavakat használni, mint az "online", "ár", "vásárlás", "kép" és "weboldal" az alt attribútumokban.

5. Ne írjon alt attribútumokat dekoratív képekhez:

Ha a weboldalon sok dekoratív kép van, akkor nem kell írni ezeket a képeket. Ráadásul a nyilak, a gombok, a keretek, az állatok, a madarak és a természet ábrázolása jobb üresen hagyni.

Következtetés:

Ha több webhelyet birtokol, nem szabad alábecsülni az alt attribútumok és a nagy felbontású képek jelentőségét. Akár új termékeket ad hozzá a boltba, akár blogbejegyzést ír, akkor a képeket megfelelően és megfelelően optimalizálni kell Source .

November 29, 2017