Back to Question Center
0

Mi az a Nginx? - Semalt Expert

1 answers:

Nginx [engine x] egy másik HTTP technika és fordított proxy szerver. A Nginx mailproxy szerverként működik, és egy generikus TCP / UDP proxykiszolgáló, amely különböző webes kérelmeket hitelesíti, hogy egy látogató elérje a webhelyet. Igor Sysoev eredetileg ezt a proxy szervert írta. Más hosting csomagok olyan módszereket használhatnak, mint például a LAMP verem (Linux + Apache + MySQL + PHP) a WordPress tápellátásához. A Nginx nagyszerű beállítást jelenthet a proxy-megközelítés tiszteletben tartásával kapcsolatban. Szükség van arra, hogy a webmesterek számos módon alkalmazhassák a Nginx megvalósítását. Az Apache szerver használatával egyszerre tudja használni az összes funkcióját. A Nginx kiszolgálón tárolt webhelyek többsége egy Apache telepítésen fut. Vannak HTTPS válasz fejlécek és más proxyk is, mint webszerverek.

Michael Brown, a Semalt Ügyfél Menedzser vezetője elmagyarázza az önálló Nginx telepítés használatát. Az Apache szerver technikájára való támaszkodás helyett egyedül a Nginxet használhatja, mint az elsődleges kiszolgálót. A Nginx végrehajtása során a WordPress-en végrehajtott néhány különleges szempontot is figyelembe lehet venni. Van néhány fontos információ, amelyet a felhasználónak tudnia kell a Nginx-ról. Például:

  • Minden konfiguráció lehetséges az admin panelben a szerver szintű konfigurációban. Ennek eredményeként nincs könyvtári szintű konfiguráció. Ellentétben az Apache .htaccess vagy az IIS web.config fájljaival, a WordPress nem módosíthatja a Nginx konfigurációt.
  • A Permalinks függvény működési módja kicsit más a Nginxon, mint más Apache szervereken.
  • A Nginx nem tudja létrehozni az átírási szabályokat. A Nginx nem rendelkezik .htaccess-típusú képességekkel, ezért lehetetlen a kiszolgáló konfigurálását felhasználói végéről
  • A permalinek telepítéséhez plugineket használsz. Fontos, hogy telepítsen egy "index.php" -et, amely egy panelet hozhat létre, amely lehetővé teszi a szerver módosítását.
  • Olyan felhasználók számára, akik korlátozott hozzáférési képességet igényelnek, telepíthetik a htscanner PECL kiterjesztését PHP-re. Sajnos ez csak egy fejlesztési változás, és komplikációkkal is járhat. Győződjön meg róla, hogy robusztus hibakeresési módszerrel rendelkezik, mielőtt ezt a technikát elfogadná.

Ebben a Nginx iránymutatásban feltételezzük, hogy már telepítette a Nginx-ot. Ennek eredményeképpen a telepítés és az üzemeltetési utasítások nem feltétlenek.

Fontos információk a Nginx-ről

  • A Nginx segítő automatikusan mappáradt maps.conf fájlt hoz létre egy új weboldal létrehozásakor. Bizonyos esetekben szükség lehet a Nginx manuális újratöltésére, hogy a változások hatással legyenek. A Nginx weboldalakat php-fpm formában is tárol, ha új webhely van jelen.
  • A nagy weboldalak használhatják a Nginx-ot, mivel többféle beállítási tartományra lehet képes.
  • Vannak szimbolikus linkek, vagyis nem kell aggódnia a véletlen törlések vagy a teljes szerver beállításai miatt.

Következtetés

A fordított proxy kiszolgálót igénylő webhelytulajdonosok számára a Nginx beállítás alapvető fontosságú lehet. A teljes konfiguráció általánosan feltételezi, hogy a webhely vagy blog gyökere a gazdagépen jelen van. A referenciapont maga a kiszolgáló szintjén van, és nem a felhasználói oldalon. Az embereknek módosítaniuk kell a szabályokat, amikor megváltoztatják a weboldal aspektusait, például egy blog hozzáadását Source .

November 29, 2017