Back to Question Center
0

Referral Spam magyarázta a Semalt Expert és hogyan blokkolja a .htaccess szabályokkal

1 answers:

Ha Ön egy professzionális webfejlesztő vagy szoftverfejlesztő, és törődik a weboldal statisztikai / elemzési adataival, akkor valószínűleg tud a Google Analyticsről, a Web Analyticsről, a Piwik Analyticsről és más adatgyűjtési és elemzési weboldalakról. Ha észreveszi, hogy valami furcsa forgalmat és furcsa látogatót a referrer webhelyektől, például a buttons-for-websites.com, a darodar - cheapest cloud vps hosting.com és a best- seo -solution.com webhelyektől taszítanak, figyelmet kell fordítanunk a a forgalom minőségét.

Artem Abgarian, a Semalt Senior Ügyfél Menedzsere Menedzsere itt néhány gyakorlati kérdést ismertet ebben a tekintetben.

Hivatkozó spam

A Best-seo-solution.com, a 100dollars-seo.com és a darodar.com referral spam weboldalak. Mindegyikük online módon reklámozza termékeit és szolgáltatásait, és a legbosszantóbb dolog az, hogy olcsó szolgáltatásokat kínálnak. Szolgáltatásaik azonban nem megbízhatóak, és ezek a webhelyek célja, hogy hamis forgalmat küldjenek Önnek 100% -os visszafordulási arány mellett. Mint látható, mindegyikük a keresőmotorok első oldalán található . Ez azért van, mert ezek a webhelyek trükkök Google Analytics-fiókját.

1. 100% -os visszafordulási arány - általában az Ön oldalaira látogat, és nincs idő. Ezért webhelyének visszafordulási aránya 100%, mivel a látogatókat soha nem érdekli a tartalom, a webhely képképe és szolgáltatásai..

2. Az aldomainek túlzott használata - ezek a webhelyek nagyszámú aldomainet használnak mind a Google Analytics, mind ügyfeleik számára. Tevékenységükben spameket vesz fel, és az ügyfeleket azzal bántalmazza, hogy webhelyeikkel tönkreteszi az átirányítási forgalmat.

A forgalmi források elemzése a referral spam URL-ről

Nem feltétlenül lehet mindannyiunknak elemezni a forgalmi forrást és az ajánlott spam URL-eket. A legjobb módja azonban az, hogy létrehoz egy Néhány Szűrőt az Új szegmens hozzáadása szakaszban. Nincsenek szigorú szabályok és szabályzatok, amelyeket követnie kell, mivel a betekintő spammerek IP-címei szinte naponta változni fognak. Úgy tűnik, hogy a spammerek sok pénzt és időt fektettek be ebbe az üzletbe, hogy minél több weboldalt fertőzzenek meg.

Blokkoló hivatkozó spam Apache-val. A hozzáférési szabály

Ha az Apache szerveren tartózkodik, akkor követheti a .htaccesss szabályokat a levélszemét megakadályozására a naplóban. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy két-három hónap elteltével megváltoztatják az utaló linkeket. A szabályokat rendszeresen frissítik is, ezért kövesse a frissítéseket, hogy megismerje a jelenlegi .htaccess szabályokat.

A darodar.com-tól eltérően a videos-for-your-business.com videotermelési szolgáltatásokat nyújt globális ügyfelei számára. Vannak esélyei, hogy ez egy legitim szolgáltatás, de különös történelme miatt nem szabad kockáztatnia a webhelyét semmilyen módon.

Létrehozása hivatkozási spamszűrők

Ha nem szeretné használni a .htaccess szabályokat zavaró kódjaik miatt, létrehozhat megtekintési hivatkozási spamszűrőket. Ezek a szűrők segítenek kiszűrni a beérkező leveleket. Lépjen a Nézet részre, és ellenőrizze a Szűrők beállítást. Itt be kell írni egy speciális kódot, és nem haladja meg a 255 karakter hosszúságát.

Találatok kizárása pókoktól és botoktól

Az egyik legcsodálatosabb eszköz, amely segítséget nyújt a referrer spam elleni küzdelemben, a Google Analytics-fiók belsejében található. Aktiválnia kell a Bot szűrést, amellyel kizárhatja az ismert pókok és botok összes találatát a View részből.

November 29, 2017