Back to Question Center
0

Semalt Expert: Hogyan küzdhetsz Ghost Referrer Spam?

1 answers:

A referrer spam egy viszonylag új és zavaró spamforma. Értelmetlen hivatkozók hívják meg webhelyeit, és spameket küldnek a Google Analytics adatairól. Ellenőrizheti webhelyét referrer spam esetén, ha a forgalom hirtelen és szokatlan növekedését tapasztalja. Rendszeresen ellenőriznie kell a Google Analytics jelentését, hogy megnézze, webhelye valódi látogatókat vagy hamis nézeteket kap-e. A referrer-spam két fő típusa van: az első az olyan webhelyeket érinti, amelyek látogatják webhelyét, és nem kívánt találatokat és megjelenítéseket okoznak, a második pedig az Analytics-azonosítók véletlenszerű elszaladása. A Google Analytics azonosítója véletlenszerűen van kiválasztva, és elkezdte a forgalom átvételét, ami semmit sem jelent a webhelyére.

Artem Abgarian, a Semalt Senior Ügyfél Menedzser menedzsere itt néhány gyakorlati tanácsot tartalmaz arra nézve, hogy hogyan lehet visszaszorítani a beterjesztést.

Lánctalp Spam:

A lánctalpas levélszemét az egyik leggyakoribb és leggyakoribb levélszemét. A pókokról és botokról van szó, amelyek véletlenszerűen indexelik webhelyét, és hamis forgalmat küldenek. A lánctalpas levélszemét figyelmen kívül hagyja a meta értékek és az e robots.txt szabályait, és a szellemes levélszemét csak a Google Analytics-fiókjában található szűrőkön állítható le. Javasoljuk, hogy blokkolja a bejárt levélszemetet a .htaccess fájlban.

A rosszindulatú robotok blokkolása a .htaccess-ban:

A .htaccess fájlban rosszindulatú bejárók letiltása lehetséges..Adjon hozzá egy saját kódot a .htaccess fájlhoz, és a levélszemét-feltérképezőket időben megakadályozza. Ne feledje, hogy ez a technika nem működik a szellem referrer spamszel. A Ghost spam egy kifinomult típusú referrer spam, és a referrer szerverek nem látogatják webhelyét. A spamrobotok megpróbálnak trükkelni a Google Analytics-fiókjával, vagy ellopni az Analytics-azonosítót, hogy rosszindulatú forgalmat küldenek.

A keresőmotor eredményeiben megtalálhatja a webhelyét, de ez nem tart sokáig. A hackerek és a spammerek gyakran használják a Google Mérési protokollt, amely lehetővé teszi számukra, hogy közvetlenül adatokat küldjenek a Google Analytics kiszolgálóknak. Ez az elsődleges hiba a Google Analytics szolgáltatásban, és a lehető leghamarabb foglalkozni kell vele. A problémát úgy oldhatja meg, hogy csak az azonosítók azonosítóját használó állomásneveket engedélyezi. Győződjön meg róla, hogy a beállítások nincsenek alapértelmezés szerint beállítva; az egyetlen probléma ezzel a megoldással az, hogy manuálisan kell létrehoznia a szűrőket, és ez komoly terhet jelenthet bárkinek. Meg kell akadályoznia, hogy a referrer-gazdanevek eltávolítsák a Google Analytics adatait és a szűrőket. Ehhez engedélyeznie kell az elsődleges levélszemét-ellenes intézkedéseket a Google Analytics-fiókjában, és kizárnia a spam-botokat és pókokat a statisztikáiból:

1. Menjen a Google Analytics-fiókjába, és keresse fel a Beállítások oldalt.

2. Ellenőrizze azt az opciót, amely "blokkolja az ismert spambotokat".

Ha el szeretné távolítani a szellembejelentést, akkor minden érvényes hosztnevet listát kell készíteni, és be kell helyeznie a REGEX formátumba. Szintén hozhat létre szűrőket a Google Analytics szolgáltatásban, és minden webhelyet, mint a semalt.com és a darodar.com webhelyet hozzáadhat a szűrőkhöz, hogy blokkolja őket. Ne felejtsük el, hogy ez a trükk csak akkor működik, ha a történelmi adatai tisztaek Source .

November 29, 2017