Back to Question Center
0

Semalt Expert: Mi a Darodar?

1 answers:

Mielőtt elolvasta ezt a cikket, ellenőrizze a weboldal forgalmát a Google Analyticsben. Nézd meg a legmagasabb referrereket, és nézd meg, hogy bejelölhet-e egy bejegyzést a "Darodar.com" -al. Ha jelen van, akkor valószínűleg megkérdezi magától: "Mi a Darodar?"

Mi a Darodar?

A Darodar honlapja azt mutatja, hogy ez egy olyan cég, amely SEO szolgáltatásokat kínál. Artem Abgarian, a Semalt vezető ügyfelek menedzsere elmondta, hogy a Darodar eredete pontosan nem ismert. A kutatók biztosan tudják, hogy a Darodar pókokat használ a forgalom generálására, figyelmen kívül hagyja a robots - пуфик под ноги.txt származékokat, és nem nyújt semmilyen hasznot.

A Darodar arra a pozícióra helyezte magát, ahol jelenleg az indexelő botok segítségével felhívja a figyelmet. Biztosítják, hogy a lehető legtöbb webhelyet feltérképezzék, és nyomokat hagyjanak a forgalmi jelentésekben a kíváncsi adminok számára. Ha kíváncsi, hogy honnan származik a forgalom, az adminisztrátorok meglátogatják a Darodar weboldalát, ahol látják a SEO értékteremtést, és ajánlatot jelentenek velük. Senki sem tudja, hogy a társaság jogszerű-e vagy sem. Az a tény, hogy a robots.txt szabályainak figyelembe vétele nélkül erőteljesen használja a weboldalak feltérképezését, nagy aggodalomra ad okot. Azt is állítják azonban, hogy kiválaszthatják azokat, akik eltávolítást kérnek az indexükről. E kijelentés igazságát még meg kell erősíteni.

A Darodar hátrányai Az oldalak indexelése

1. A ferde adatelemzés

A Darodar weboldal látogatásának egyik következménye az, hogy a forgalmi naplókban rögzítik. A probléma ezzel az, hogy lefuttatja a listán egy érvényes hivatkozási forrást, és nem könnyű megmagyarázni egy vezetői csapatnak, hogy miért jelenik meg a Darodar az elemzési jelentésben.

A Darodar szintén hatással van a webhely visszafordulási arányára. Mivel a Darodar botok egyszerre csak egy oldalat látogatnak meg, akcióik magasabbra fordítják a visszafordulási arányokat.

Az adatelemző és -követő alkalmazások segítenek kiszűrni a nem kívánt forgalmat. A Google Analyticsből kiszűrheti a Darodart. Szűrő alkalmazásával a Darodar már nem jelenik meg a jelentésekben. Menjen az Adminisztrátor menübe, majd válassza ki a használni kívánt szűrőeszközt a nézet / profil alatt.

2. Sávszélesség költség

Amikor a Darodar robot megkérdezi a webhelyet, az adatforgalom elindul a szerveren. Ez különösen költséges lehet, ha a kiszolgáló korlátozott sávszélességgel működik. A nagy forgalmú forgalmat, amit a Darodar generál, nagyon gyorsan fel tudna lépni.

A Darodar blokkolásának legjobb módja a robots.txt használata, amelyet általában figyelmen kívül hagy. Továbbá nehéz is blokkolni a domaint a htaccess irányelvekkel vagy hasonló megközelítésekkel, mivel több helyet használ a forgalom generálására. A másik lehetőség egy olyan blokk végrehajtása a kiszolgáló szintjén, amely súlyos következményekkel járhat a szerver teljesítményére nézve, ezért nem ajánlott.

Honnan mész innen?

Ha a Darodar nem jelenik meg a forgalmi naplókban, csak most figyelmen kívül hagyja őket. Ha észreveszi a sávszélességgel kapcsolatos díjakat, vagy csak azokat szeretné megszüntetni a jelentésekből, kérje, hogy távolítsa el az indexelést. Ha ez nem működik, akkor alkalmazzon olyan kiszolgálóalapú szabályokat, amelyek megtagadják a hozzáférést a Darodar.com bármely tevékenységétől.

November 29, 2017