Back to Question Center
0

Semalt: Hogyan azonosítani és eltávolítani a japán SEO Spam a honlapon

1 answers:

Úgy tűnik, a fekete kalap SEO spammerek nem aludtak egy percet 2017-ben. Van egy új technika, amely felhasználja a Google keresési eredmények leküzdésére, és létrehoz egy automatikusan generált japán szöveget a keresési eredmények között. Ezzel a technikával a véletlenszerűen létrehozott japán szavak megjelennek a támadott webhely címében és leírásában. Sok felhasználó találkozott ezzel a problémával, és a "japán SEO Spam", a "Japanese Keyword Hack" vagy a "Japanese Search Spam" kifejezésekre hivatkozik rá - best vps cheap.

Megállapítást nyert, hogy ezek a robbantási helyek hamis árut értékesítő üzletekhez kapcsolódnak. A hacker jellemzően magántulajdonossá teszi a Search Console tulajdonosait, és manipulálja a webhely beállításait, például a webhelytérképeket. Ezért, ha értesítést kap arról, hogy valaki igazolta webhelyét a Search Console-ban, és nem tudja, hogy ki az, nagy a valószínűsége annak, hogy webhelyét feltörték.

Andrew Dyhan, a Semalt Ügyfél Menedzsere menedzsere meghatározza a japán spamek blokkolásának módját.

Japán SEO Spam azonosítása az Ön weboldalain

Ha azt gyanítja, hogy webhelyét fertőzte meg ez a spam, akkor menjen a Search Console-ba és ellenőrizze az értékpapír-problémákat. Tudni fogja, hogy a Google felfedezett-e a feltört oldalakat.

A Google lekérdezési keresési mezőjében a "webhely: [a webhely gyökér URL-jének]" megadásával is felderítheti a feltört oldalakat. A Google visszaküldi az indexelt oldalak listáját, és minden feltört oldalnak szerepelnie kell ebben a listában. Győződjön meg róla, hogy a keresési eredmények több oldalán megy keresztül szokatlan URL-ekre. Szintén más keresőmotor úgy, hogy ha a Google eltávolított néhány feltört tartalmat az indexből, más motorok hoznak neked.

Ellenőrizze az álcázást

Időnként ezek a hackerek megpróbálják megrohanni, hogy webhelye nem fertőzött meg a japán keresési spamekkel. Ragasztják a tartalmat, és becsapják, hogy a feltört oldalakat rögzítették vagy eltávolították. Az álcázás népszerű módja egy olyan üzenet (például 404-es hiba) megjelenítése, amely arra utal, hogy az oldal nem létezik.

Az álcázás ellenőrzéséhez keresse meg a Search Console-ban a Fetch as Google eszközt, és adja meg webhelyének URL-jét. Ez az eszköz feltárja az Ön számára rejtett tartalmat.

Hogyan javíthatja a japán SEO Spam

Mielőtt elkezdené a tisztítási folyamatot egy olyan webhelyre, amelyet a japán Keresés Spam érintett, először készítsen biztonsági másolatot. Másolja át a szerveren található összes fájlt, és mentse el őket a kiszolgálón kívüli helyre. Hozza létre az adatbázist, ha tartalomkezelő rendszert (CNS) használ.

Miután az összes fontos fájlt offline állapotban biztosította, a következő lépésekkel blokkolja a japán SEO Spam webhelyét:

  • Távolítson el minden olyan új fiókot, amely hozzáadva a Search Console-t, és hagyja csak a hitelesített felhasználókat, amelyek megjelennek a Search Console ellenőrzőoldalán.
  • Keresse meg a .htaccess fájlt, és cserélje ki egy teljesen új verzióra. A hackerek sokszor használják a .htaccess szabályokat, hogy létrehozzanak ellenőrző tokeneket és gibberish spammy oldalakat, valamint átirányítsák a felhasználókat.
  • A rosszindulatú parancsfájlok és fájlok azonosítása és eltávolítása.
  • Most ellenőrizze, hogy webhelye tiszta-e.

A sebezhetőségek kijavításának elengedhetetlen feltétele, de még fontosabb a megértésük, hogyan lehet megelőzni őket. Annak érdekében, hogy a webhelyét védje a japán SEO Spam és egyéb típusú spamek ellen, rendszeresen ellenőrizze webhelyét, gyakran cserélje fel jelszavát, használjon kétütemű hitelesítést, és tartsa frissítve a CMS, bővítményeit, moduljait és bővítményeit. Javasoljuk, hogy feliratkozzon egy olyan biztonsági szolgáltatásra, amely folyamatosan figyelemmel kíséri webhelyét és biztonságban tartja.

November 29, 2017