Back to Question Center
0

Semalt: Hogyan tilthatja le a Darodar Ghost hivatkozásokat a webhelyéről?

1 answers:

Ha alkalmanként átmegy a Google Analytics-en, akkor köteles megtalálni a megjelenő közlekedési hivatkozásokat. Az a tény, hogy a forgalmi jelentésekben újra megjelenik, azt jelzi, hogy valaki valamilyen forgalmat küld a webhelynek. Ennek ellenére nem minden referrer képviseli a tényleges embereket - aeolus renkaat kokemuksia. Vannak olyanok, amelyeket meg kell tiltani a webhelyéről.

A következő cikk, amelyet Oliver King, a Semalt legfelső szakértője szolgáltatott, olyan eljárásra vonatkozik, amely eltávolítja a nem kívánt referrereket. Ebben az esetben a Darodar a csaló utalás, de a módszer más nem kívánt referrerekre is hatásos.

Mi a Darodar?

Néhány szokatlan tevékenységet észrevettem a Darodar nevű névadóból. A referrer domainje továbbra is megjelent a naplóimban, ami arra késztette, hogy látogassam el a webhelyet, és lássam, miről szólnak. Az ottani információk azt jelezték, hogy ez egy egyszerű SEO eszköz volt. Feltételeztem, hogy egy szabványos webhely-lánctalpazó összegyűjtötte az oldalamról származó információkat, és hagyta, hogy csúszik. Miután kapcsolatba léptek a Darodar-témában egy online csoport tagjaival, rámutatott, hogy a probléma sokkal jelentősebb, mint gondoltam .

A Darodar híres hírhedt szokása, hogy sok weboldal tulajdonosának küldi el a referrer spam-et. Állítólag szétszórja a spameket a botneten keresztül terjedő rosszindulatú szoftverek használatával. Bár nem lehetett ilyen támadás áldozata, tanácsos óvintézkedéseket tenni annak érdekében, hogy blokkolja webhelyét a csaló hivatkozó miatt..

A Darodar hozzáférésének megakadályozása a webhelyen

Az első lépés az összes gyanús domain blokkolása a .htaccess fájlon keresztül. Minden olyan webhely, amely WordPress-t használ, rendelkezik ezzel a fájllal a webhely gyökérkönyvtárában. A kódokat a Paul Thompson-tól a Buzzwords to Business-tól kaphatod. Miután megadta a kódot, nyissa meg a meglévő .htaccess fájlt, és illessze be az aljára. Mentse az új adatokat. Biztosítja majd, hogy webhelye nem támadja meg a hivatkozók által felsorolt ​​és használt domaineket. Fontos megjegyezni, hogy a csaló utalásoknak sok eldobható domainje van, és bármikor elmozdulhatnak. Ezért mindig legyen óvatos és tartsa frissíteni a .htaccess fájlt.

A következő lépés annak biztosítása, hogy távolítsa el a Darthar minden nyomát a Google Analytics szolgáltatásból. Fontos ezt megtenni, mivel biztosítja a GA analitika és a jelentések pontosságát. Az esélyek az, hogy a Darodar számos látogatásának visszafordulási arányai minden adatot hátráltatnak. A hasonló taktikákat alkalmazó referensek eltávolítása a Darodar botoknál biztosítja, hogy az e-kereskedelem követése és nyomon követése a Google Analytics szolgáltatásban a jövőben ne vegye figyelembe őket. Nem számít, hogy a hajlékonyság jelentős-e vagy sem, semmiképpen sem szabad a rossz vagy pontatlan statisztikára alapozni döntéseiket.

Következtetés

Az aktuális hozzászólás főként olyan módszereket ismertet, amelyek a webhelyen található Darodar blokkolására szolgálnak. A jó hír az, hogy a módszer minden olyan nemkívánatos referrer számára működik, amelyet letiltasz a webhelyéről. A kettő segít elkerülni a jövőbeli statisztikák elhúzódását.

November 29, 2017