Back to Question Center
0

Semalt nem akarsz sikítani! 4 Lenyűgöző tippek a rendszer védelmére a Ransomware-től

1 answers:

A világ szembesül egy komoly pletykákkal, amely sok pénzügyi károkat okoz a Windows operációs rendszerekben. A WannaCry néven ismert vírus 75 000 PC-fertőzéssel jár a világon. Az áldozatok áldozata a váltságdíjat az aszimmetrikus titkosítás alkalmazásával. A támadók egyedi kulcsokat generálnak, amelyek csak az igények elszámolása után állnak rendelkezésre.

A cyberbiztonságról szóló hírek azt mutatják, hogy a digitális adatok megõrizhetõk e pusztító iranómia ellen, de a vezető Oliver King vezetője a lépcsõk megakadályozására szolgál.

1. Légy a figyelem

WanaCry, ahogyan sok ransomware behatol a felhasználói rendszerbe, valamint a "spray-n-pray" csipeszes támadáson keresztül, hogy megtalálják az utat a számítógépes rendszerbe. A "spray-n-pray" mechanizmus magában foglalja az iranómia rosszindulatú csatolását az e-maileket. A megjelenített URL-ekre való kattintás lehetővé teszi a várakozó feltörő programok átjutását és a számítógép áldozattá tételét.

Az iranómia fenyegetései óriásiak és napról napra növekszenek. Az internetet használó magánszemélyeknek és szervezeteknek a kilátóban kell lenniük..A linkek és a letöltött fájlok fenyegető rosszindulatú programokat tartalmazhatnak, például a WannaCry ransomware.

2. Hozza vissza a tartalmat

A biztonsági mentés biztosítja a feltörő eszközökre vonatkozó információkat a számítógépeken. A tartalom több tárolóeszközön történő tárolása károsíthatja az infor- mációkat a fertőző malware-ből. A biztonsági mentéshez használt tárolóeszközök kiválasztása során figyelembe kell venni a vírus támadások biztonságát, mivel a felhő tárolása általában sebezhető.

3. Ne fizesse a Ransomot

A Ransomware nem megbízható a tárgyalásokon. A hackereknek való váltságdíjak megfizetése növeli a következő alkalommal történő visszaélés lehetőségét, vagy a fizetés rendezését követően sem adhatja ki az adatokat. A Ransomware visszatérhet több értékcsökkentési értékre, ha az áldozat megadja a keresletet.

4. Telepítse a víruskereső szoftvert

A víruskereső szoftver segítséget nyújt a rosszindulatú programok beolvasásához, hogy törölje és tisztítsa meg a rendszert, és biztosítsa a ransomware elleni támadások ellen. Míg a fizetett biztonsági szoftver valós idejű védelmet nyújt a számítógépnek, egy próba verzió hasznos, ha csak egy olyan mechanizmusra van szüksége, amely megvédi a rendszert, amely felmentést kapott. A fizetős verzió azonban a felhasználó beavatkozása nélkül is megkönnyítheti a rosszindulatú programok felügyeletét és eltávolítását.

A Shadow Brokers néven ismert hackercsoport megjelentette a felszabadító szoftverrel kapcsolatos információkat. Közleményük szerint a WannaCry, Wcry vagy Wanna néven is kapcsolódik a Nemzetbiztonsági Ügynökség zéró napi kizsákmányolásához. Számos különböző országban Spanyolországban, Nagy-Britanniában és Németországban található különböző anyagokat megtámadott, ahol támadást indított a nyilvánosságtól, például a kórháztól, a bankoktól és a távközlési adatbázisoktól, amelyek 300 dollár és 600 dollár közötti váltságdíjat igényelnek. Óvakodik Source .

November 28, 2017