Back to Question Center
0

Semalt szakértő a belső forgalom azonosításáról és szűréséről a Google Analytics szolgáltatásból

1 answers:

A forgalom szűrése az egyik legfontosabb kihívás, és különböző blogbejegyzések és cikkek találhatók a belső forgalom azonosításának és szűrésének módjáról a Google Analytics-fiókokból.

Mindazonáltal a Semalt legfelsőbb szakértője, Andrew Dyhan által felkínált álláspont a legmegbízhatóbb megoldásokat próbálja kerekíteni, adott esetben a megfelelő kódot megadva .

Miért fontos?

A cég mérete alapján a belső forgalom súlyos problémákat okozhat a Google Analytics-fiókban. Az alkalmazottak soha nem viselkednek, mint a tipikus felhasználók, és megváltoztathatják a mutatókat - például az oldalnézeteket, a visszafordulási arányt és a munkameneteket - signup bonus no deposit on line casino. A legfontosabb, hogy hatással lesz a szervezet konverziós arányára, ajánlattételi stratégiáira, üzleti döntéseire és költségkeretére. Ha ki szeretné szűrni a lehető legtöbb szállítót és munkavállaló forgalmát, akkor többszintű megközelítést kell alkalmaznia, és kombinálnia kell a különböző megoldásokat.

IP-cím szűrés:

Az alkalmazottak IP-címekkel történő szűrése az egyik legjobb és legegyszerűbb módszer. Ha Ön egy kis méretű vállalkozás tulajdonosa, könnyen kizárhatja a gyanús IP-címekből származó webhely forgalmát. Másrészt a multinacionális cégek saját statikus IP-címük van, ami azt jelenti, hogy nem akadályozhatjuk az ilyen IP-kből érkező forgalmat. Ezenkívül nem akadályozhatja meg az irodából érkező forgalmat. Ha nem biztos abban, hogy IP-címed van, akkor "Google IP-címedet" kereshetsz. Szintén más eszközöket is használhat, vagy érdemes ellenőrizni az informatikus szakembereit.

Az IPv4 cím 192.148.1.1 néven fog kinézni, és az IPv6 cím úgy néz ki, mint a 2001: 0db8: 85a6: 0044: 1000: 1a2b: 0357: 7337 A Google képes felismerni és támogatni az IPv4 szűrőket és az IPv6-ot

Szűrők létrehozása:

A tényleges eljárás meglehetősen egyszerű, de a Szűrési engedélyt a fiók szintjén kell létrehoznia a szűrők létrehozásához. Menjen az Adminisztrálás szakaszra, és válassza a bal oldali All Filters opciót. Egy IP-cím esetében alapértelmezett szűrőt kell használnia, és helyesen kell beillesztenie az UP címet. Az IP-címtartományhoz válassza ki az Egyedi szűrőket, majd kattintson a Kiválasztás lehetőségre. Ezután írja be a szabályos kifejezést az IP-címtartományhoz.

Szűrés hálózat szerint Domain:

Ha Ön egy nagyvállalat tulajdonosa, akkor esetleg hálózati tartományban kell szűrnie. Vannak Domain Lookup programok, ahol be kell illeszteni az IP-címet, és ellenőrizni kell, hogy a szervezet neve vissza lett-e küldve. A kisvállalkozások esetében általában a szolgáltató neve. Ellenőrizze az állapotot a Google Analytics-fiók Domain jelentésében való navigálással. Legyen óvatos a hálózati domain szűrők és IP címek létrehozásakor, és győződjön meg róla, hogy nem szűrt ki a nem alkalmazottakat.

Szűrés az egyéni dimenzióval:

Ha nem tudja azonosítani a munkavállalót a helyén, keresnie kell a kevésbé ideális megoldásokat. A legjobb megoldás azonban az, hogy meghatározza valaki a munkavállalót, és mentse el felhasználói szintű egyedi dimenzióként. Az egyéni dimenzió az egyetlen mód arra, hogy információkat adjon hozzá a Google Analytics-fiókhoz a munkamenetekről, a felhasználókról, a konkrét találatokról és a felhasználókról. Az egyéni dimenziók elérhetők a Universal Analytics szolgáltatásban, és nagyobb rugalmasságot és jellemzőket kínálnak Önnek, mint az elődök - egyedi változók.

November 29, 2017