Back to Question Center
0

Semalt: Tippek a belső adatforgalom szűrésére a Google Analytics segítségével

1 answers:

Tudta, hogy a saját látogatásai, amelyeket általában belső forgalomnak neveznek, hátrányosan érinthetik a Google Analytics statisztikáit? A kampány korai szakaszában tevékenységei hatással vannak a jelentésekre, mivel webhelyek kevés forgalmat kapnak az adott idő alatt. A belső forgalom nem csak a Google Analyticsben rögzített látogatások számát érinti, hanem a webhely látogatóinak átlagos időtartama, a visszafordulási arány és más fontos paraméterek is.

Néhány eszközt a napi látogatások és a belső paraméterek által generált forgalom nyomon követésére terjesztettek elő. Mindazonáltal minden metrikus módszer magában foglalja az érdeket és a demerítákat. A Google Analytics segítségével a marketingesek nyomon követhetik a belső látogatások által generált forgalmat. Mind a belső, mind a külső forgalom egyensúlyának elengedhetetlen a hosszú távú hatékony kampány.

Frank Abagnale, a Ügyfél Menedzser Semalt bemutatja azon módok listáját, amelyek segítenek kiválasztani a legjobb módszert, amely előnyben fogja részesíteni kampányát és végrehajtását.

A Google Analytics szűrési funkciója

Ez az egyik leggyakrabban használt funkció, amely a tartományok, az oldalcímek és az IP-címek kiszűrésére szolgál. A forrástartomány és az IP-cím szűrése ideális választás arra, hogy korlátozza a belső látogatásokat a jelentések és statisztikák befolyásolására. A szűrési funkció lehetővé teszi, hogy a tartalomszolgáltatók és a webhelyek tulajdonosai kizárják a belső környezethez kapcsolódó összes funkciót.

A szakértők szerint a Google Analytics szűrőeszköz blokkolja a trójai vírust és a rosszindulatú programokat a hamis forgalom generálásából..

A szűrési funkció előnyei és hátrányai

A Google Analytics szűrőeszköze lehetővé teszi a marketingesek számára, hogy teljes mértékben ellenőrizzék a webhely működését. Az eszköz rugalmas és megbízható megoldásokat is kínál. Másrészről a Google szűrőeszköze nem ajánlott kis szervezetek és vállalatok számára.

Google Analytics speciális cookie

Ez a hasznos eszköz különbséget tesz a belső és a külső forgalom között. Hosszú távon blokkolja a belső forgalmat a jelentések ellenőrzése alatt.

Előnyök
  • Ajánlott kis szervezetek számára
  • Rugalmas és egyszerű megoldásokat kínál
Hátrányok
  • Nem alkalmas nagy szervezetek számára.
  • Nagyon drága a szakemberek fizetése miatt

A kiszolgálóoldali módszer

A háttértámogatási módszerként használt kiszolgálóoldali módszer lehetővé teszi a webhelyek tulajdonosai számára, hogy konfigurálják szervereiket. Ezáltal a belső forgalom nyomkövető kódja, a rosszindulatú programok és a trójai vírus a statisztikában le van tiltva.

Előnyök
  • A legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb technikának
  • Lehetővé teszi a forgalmazók számára, hogy mind a dinamikus, mind a rögzített IP-címeket használják
  • Bármely böngészőhöz alkalmas
Hátrányok
  • Nem nyújt konzisztens eredményt a gyorsítótárazási rendszerben a meglátogatott oldal statikus változataival.

Nagyon fontos a forgalomba hozatal, a forgalom generálása és a felhasználók elkötelezettségének növelése. A belső környezetből származó forgalom azonban a jelentésekben és a statisztikákban negatívan befolyásolja az algoritmusokat. A fent tárgyalt eszközök és technikák segítenek eltávolítani és korlátozni a belső forgalmat a Google Analytics-jelentés hatására. Miután kiszűrte az irodából származó forgalmat, fontolja meg a változások hatékony végrehajtását Source .

November 28, 2017