Back to Question Center
0

Tippek a Semaltról: A .htaccess fájl használata a Google Analytics szolgáltatásban

1 answers:

Az elmúlt néhány hónapban a digitális marketing iparágban a Google elemzési referencia-spam volt a vita tárgya. A lábléc és a szellem levélszemét blokkolása és eltávolítása a GA-jelentéstől semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagyni. A tiszta és pontos jelentések beszerzése, elérése és elemzése a WordPress webhelyét a legmagasabb pontszámmal és rangsorolással végzi el.

A webmesternek rendkívül fontos a kutatás elvégzése és annak megértése, hogy a beérkező levelek webhelyekbe történő bejutása mennyire fontos. Amint azt a Google Analytics 1. hivatkozási rovatának blokkolásával foglalkozom, mind a szellembejelentő spam, mind a bejövő hivatkozás levélszemétének tisztítása másképpen kell végrehajtani. A marketingszakemberek szerint a szellembejelentő spam a GA-adatokat külső szerverek használatával állítja le. Másrészről, a lánctalpas levélszemét közvetlenül hozzáfér a webhelyhez. A spam elemzésének törléséhez fontolja meg a következő trükköket, amelyeket Jack Miller, a Semalt Senior Customer Success Manager kezel.

A GA referral spam eltávolítása a .htacess speciális szempontokkal

A GA-hivatkozás eltávolítása a .htaccess speciális megfontolásokkal egy olyan, csináld magad feladat, amelyet közvetlenül a helyi gép segítségével hajthat végre. Ez a módszer lehetőséget ad a webmestereknek a WP htaccess szerkesztő és a WP htaccess vezérlés használatára.

A WordPress a bejárók és a szellemes levél eltávolítását könnyebbé teszi a pluginok használatával. Vegye azonban figyelembe, hogy nem kell bejelentkeznie a WordPress weboldalára közvetlenül a .htacess fájl futtatásához, és a beépülő modulok használatával törölni kell a levélszemét az analitikából. Ha tudomásul veszi, hogy nincs WordPress-on egy .htacess fájl, menjen a webhely "Beállítások" oldalára, és válassza a "Permalinks" lehetőséget. Érintse meg a "Változtatások mentése" ikont egy könyvtár futtatásához, és törölje a levélszemét az elemzések sikerességéről..

A .htaccess módszer használata a spam eltávolítására az analitikából

A .htaccess fájl használata a Google Analytics spam eltávolítására és törlésére nagyon egyszerű és egyszerű. Ez a módszer a legmegfelelőbben működik, hogy letiltja a robotrobotot a weboldal eléréséért. Ahhoz, hogy hozzáférhessen a .htaccess konfigurációs fájlhoz webhelyén, keresse meg a webhely szerverének gyökérdomainjét. Itt van egy eljárási útmutató, amely segít letiltani az ajánlott levélszemetet az elemzési jelentésből a .htacess konfigurációs fájl segítségével.

  • A) Navigáljon webhelyének kiszolgálói gyökérdomainjével a .htaccess fájl kereséséhez. Mentse a fájlt egy könyvtárba, és hozzon létre egy másik példányt egy biztonsági megoldás létrehozásához.
  • B) Frissítse a fájlt a legfrissebb forrásokra, ahonnan az ajánlott spam származik. Kezdje el az ajánlott levélszemét-kizárási eljárást, és adja hozzá a 'RewriteCond' parancsot az eredeti parancssorában.
  • C) Miután meggyőződött arról, hogy a kizárás sikeresen végrehajtódott, másolja át a felülvizsgált verziót, és felülírja azt webhelye szerveren. Bizonyos esetekben a webhely nem sikerül betölteni. Nem kell aggódnia. Töltse fel az eredeti példányt az előző verziók visszaállításához.

Miért ne módosítsa a .htacess fájlt

Webmestereként kísértést érhetsz el, ha a WordPress .htacess fájlt valós időben kívánja kielégíteni. A konfigurációs fájl azonban letilthatja az IP-címek tartományát a webhelyhez való hozzáféréstől. Ez egy másik trükk, amelyet a webmesterek használnak a levélszemét egyszerű elemzéssel történő törléséhez. Egy tartomány vagy egyetlen IP-cím blokkolása után a látogatók a címekhez való hozzáférést próbálják elérni

A bejáró és a szellemes spam által érintett webhely kezelése fárasztó feladat lehet. Azonban nem kell pánikba ütni, ha a Google Analytics-jelentésekben hivatkozási rovatot észlel. Végezze el a fentiekben ismertetett módszereket a levélszemétnek az elemzések hatékony eltávolítására Source .

November 29, 2017