Back to Question Center
0

Tippek a Van Semalt-ban: A Spam-bots címek megakadályozzák a Van Het Verstoren Van Uw Analytics-Verwijzingsinformatie

1 answers:

Elkezdesz észrevenni a keresési forgalom növekedését a keresőmotor analitikus fiókjában és a Hooray-ban! Boldog vagy, mert valaki összeköt és kattint. De közelebbről vizsgálva, rájössz, hogy nem törvényes forgalom. Tulajdonképpen te vagy a referrer spam legújabb áldozata, amely a keresőmotorokat célzó spammelést jelenti.

Ha ezek a spamming botok megtalálták, a lehető leghamarabb be kell tiltani őket. Alexander Peresunko, a Semalt Ügyfél Menedzser menedzsere elmagyarázza, hogyan lehet valódi adatokat gyűjteni az elemzésekből.

Fontos megjegyezni, hogy senki nem kérte ezeket a botokat, hogy látogassák el webhelyét. És amíg a webhelyén tartózkodnak, nagy mennyiségű forrást gyűjtenek a legitim felhasználók számára. Ennek eredményeképpen a jogos látogatók megzavarodnak, amikor megpróbálják elérni webhelyét, és máshol keresnek. Továbbá, a spammerek soha nem jönnek semmi jóra, amikor hívnak.

A referrer spam hálózatok felderítése érdekében be kell azonosítani a mögöttük álló személyt. A WHOIS.net használatának közös módja. A közös spamküldők listája a következőket tartalmazza:

  • Ilovevitaly.com (és különböző TLD változatok)
  • Economy.co
  • Darodar.com és más kapcsolódó aldomainek
  • See-your-website-here.com

Mostanra valószínűleg azon tűnődsz, hogy miért olyan nagy erőfeszítéseket tettek a spammerek a web feltérképezésére. Különböző spammerek különféle okok miatt vesznek részt az árnyékos tevékenységekben.

Itt vannak a legfontosabb spammerek és azok okai.

  • See-your-website-here.com

Ez az egyik legrosszabb spammer minden időkben. A bot referrer spamt használ a leadek generálásához..Mit kínál az oldal? Web spam. Lényegében vannak olyan webmesterek, akik kifizették a webhelyet webes levelek készítéséhez. Ben Sykes a spammáló domain mögött álló személy. És elég bátor ahhoz, hogy nyilvánosan megjelenítse WHOIS adatait.

  • Econom, darodar.com és ilovevitaly.com

Ezek a webhelyek egy célt szem előtt tartanak: irányítani a forgalmat bizonyos bevásárló helyek, mint az eBay vagy AliExpress.com.

Spammáló botok megállítása

A robotok megőrzésének ideális módja az, hogy blokkolja őket a domain gyökérkönyvtárában található .htaccess fájlon keresztül. Ehhez egy adott kódot kell átmásolni és beilleszteni a .htaccess fájlba. Ez a technika nem csak megakadályozza, hogy a spammerek megzavarják az analitikus eszközt, hanem minden alkalommal jelzik a botokat, amikor megpróbálják elérni a szervert.

Mielőtt módosítaná a .htaccess fájlt a könyvtárában, fontos megjegyezni, hogy ez egy olyan fájl, amely meghatározza a szerver működését. Ha hibát követ el a fájl feltöltése közben, az zavarja a teljes webhely működését. Ennek elkerülése érdekében fontolja meg a biztonsági másolatot a webhelyen, mielőtt bármilyen változtatást végezne a fájlban.

Analytics szűrők

A fenti módszerrel nem szabadul meg minden spammertől. Bár megóvja Önt a jövőbeni spamszűrőktől, nem vonja vissza a webhelyen már megtett kárt. Annak érdekében, hogy megszabaduljon a történelmi információktól, és segítsen kiszűrni a spam-botokat a meghatározott régiókból a jövőben, fontolja meg az elemzési szűrők beállítását.

A WordPress használatával figyelmen kívül hagyhatja a spammereket

Azt is választhatja, hogy a WordPress Wp-Ban plugint használja az illegális felhasználók kizárására. A plugin lehetővé teszi a feketelista IP, IP tartomány, felhasználói ügynök, hivatkozó URL és felhasználói ügynök hozzáférést a WordPress blogokat. Ez a megközelítés egy hasznos alternatíva a webes adminisztrátoroknak, akik nem elégedettek a domain .htaccess fájljának szerkesztésével.

A spam-botok befolyásolják a kiszolgálóterhelést, valamint a biztonságot, torzítják az elemzési adatokat azzal, hogy elfojtják a legitim felhasználókat és a frusztráló marketing erőfeszítéseket. Egy nagy oldalon 500 találat hónap nem változhat sokat. De ha ez egy helyi kiskereskedő webhelyén történik, a törvényes forgalom elemzése felfelé irányuló feladat. Ezért az outsourcing analytics egy tapasztalt szakember számára hatékony módszer a zavaró adatok elkerülésére és a vállalat erőfeszítéseinek kihasználására Source .

November 28, 2017